Faq twitter facebook Linkedin 

Hallo marc,

PDFPDF

Hallo Marc,

Ik zou eens iets willen vragen.

Wij hebben voor ons huis vrij vlug een koper gevonden, voor de prijs van € 227.000, we hebben even liggen twijfelen of we niet langer zouden wachten met de verkoop om misschien toch nog meer te krijgen, omdat jij bij u voorlopige schatting ongeveer € 238.000 dacht. maar uiteindelijk hebben we het toch gedaan, met het gedacht dat we misschien geen andere kopers zouden vinden.

alles was goed, maar nu krijgen ze waarschijnlijk hun krediet niet in orde omdat ze 100% willen lenen en de schatter van de bank heeft ons huis maar op € 118.000 geschat, wat in mijn ogen wel laag is, we wonen toch in Lier.

Nu willen de kopers eventueel wel onderhandelen, maar dat wil zeggen dat we van onze prijs moeten afdoen en dat willen we liever niet omdat we vinden dat het aan zeer schappelijke prijs verkocht is. Iets willen we er eventueel wel afdoen, maar zeker niet veel. Ik heb nog wel niet met de kopers onderhandeld en ik weet niet hoeveel eigen middelen ze natuurlijk nog hebben, we gingen het even laten bezinken om eventueel een oplossing te zoeken. Daarmee wou ik bij u eens goed informeren.

Ze hadden in de compromis wel opschortende voorwaarde voor een termijn van 3 weken. Daar zijn we al wel ruim over, want de compromis is 5 weken geleden getekend.

Als jij zou verkopen, zouden we dan zeker het bedrag van € 227.000 overhouden met alle kosten eraf? Want als we met de huidige kopers er niet zouden uitgeraken, zetten we het natuurlijk terug te koop, maar zouden we het niet meer zelf doen, want daar hebben we niet veel zin meer in. We moeten natuurlijk wel zeker zijn dat het de moeite is en dat we dit bedrag zouden hebben.

Het zou ook zo vlug mogelijk verkocht moeten worden, omdat we eind april zouden verhuizen en dan zeker de verkoop zou moeten doorgaan.

Dus nu is de vraag waar we het beste mee zouden doen, iets van de prijs afdoen zodat alles rustig kan doorgaan of dit niet doen en terug te koop zetten.

Sorry, dat ik u hier mee lastig val, maar jij weet er zoveel van dat ik dacht om eens bij u te horen om u mening erover te weten.

Alvast bedankt, groetjes,

Te Lier, Kristel